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Jours et Heures

Cours de jour: cours intensif de 1 semaine – du lundi au vendredi (11h à 18h)

Cours du soir:
cours de 2 semaines – du lundi au jeudi (18 h à 22 h)

Cours de fin de semaine:
2 week-ends consécutifs – samedi et dimanche (11h à 19h)

Plan du site

Horaires

École des Maîtres Barman Canada – EDM

Cours de Barman à Montréal

COURS DE JOUR

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
01/05/2017 - 05/05/2017 (11:00 AM-06:00 PM)


COURS DE SOIRÉE

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
27/03/2017 - 06/04/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
17/04/2017 - 27/04/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
08/05/2017 - 18/05/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
29/05/2017 - 08/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
19/06/2017 - 29/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)

Cours de Service de Table ($198)
23/06/2017 - 30/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)


COURS DE WEEKEND

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
22/04/2017 - 30/04/2017 (11:00 AM-07:00 PM)
13/05/2017 - 21/05/2017 (11:00 AM-07:00 PM)
03/06/2017 - 11/06/2017 (11:00 AM-07:00 PM)


Cours de Barman dans la ville de Québec

COURS DE SOIRÉE

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($368)
29/05/2017 - 08/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)


Tout au long de l’année, nous proposons les cours suivants:

Cours International de Maître Barman – Niveau I & II ($398)
Cours Accéléré de Barman – Niveau Level I ($298)
Maîtres Connaisseur de Vin ($198)
Cours de Service de Table ($198)
Maître Flair – Niveau I & II ($298)

*Si vous êtes intéressé par un cours qui n’est pas sur l’horaire, contactez-nous.

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Appelez-nous au (800)561-1781 ou cliquez ci-dessous pour vous inscrire maintenant

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Cours International de Maître Barman en Après-Midi- Niveau I & II ($368)
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Autre Produits

Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel ($34.79)
Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel Le Guide d’Expert : Cocktail et Shooters Absolut® Vodka Edition ($17.40)
Frais Supplémentaires $0
Taxes $0
Grand Total $0

*Vous pouvez choisir de faire un dépôt de 50 $ au lieu d’un paiement complet à la caisse.

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Cours International de Maître Barman en Journée - Niveau I & II ($398)
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Cours International de Maître Barman en Après-Midi- Niveau I & II ($398)
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Cours International de Maître Barman en Weekend- Niveau I & II ($398)
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Cours de Service de Table en Soirée ($198)
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Autre Produits

Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel ($34.79)
Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel Le Guide d’Expert : Cocktail et Shooters Absolut® Vodka Edition ($17.40)
Frais Supplémentaires $0
Taxes $0
Grand Total $0

*Vous pouvez choisir de faire un dépôt de 50 $ au lieu d’un paiement complet à la caisse.

Témoignages

École des Maîtres Barman Canada – EDM

I am gainfully employed working as a bartender

"I'm a Graduate of The Master School of Bartending. The Omni Hotel recommended that I get certified at MSB before being hired, I am now successfully working at The Omni Hotel." Andre Pereira

I am gainfully employed working as a bartender
Thank you Master School of Bartending
“… today is my last day at bartend.ca I learned alot and gained experience- I really feel I am ready to go work, thank you Master School of Bartending” Claudine Aime, Montreal
Thank you Master School of Bartending
I actually got a job before I even graduated
“Hi, my name is Diana Foglia, and I just graduated from Master School of Bartending, they were extremely flexible with my very busy schedule, and I actually got a job before I even graduated. Thanks guys” Diana, Foglia, Oct. 2013
I actually got a job before I even graduated
I got a job at the Omni Hotel
Hi, my name is Esthel, bartend.ca really helped me, I got a job at the Omni Hotel as a bartender Esthel, Montreal
I got a job at the Omni Hotel
...right after I got myself a job at Le Milsa
“Hi my name Vlad, I just finished my class at bartend.ca right after I got myself a job at Le Milsa as a bartender, that’s pretty cool… ” Vlad, Montreal
...right after I got myself a job at Le Milsa
...this school is great!
“Hi, my name is Ryan Grainger, I just got my certificate at bartenders.ca , i am currently working at Buonanotte, this school is great. You guys definitely helped me get this job…”
...this school is great!
I now have two jobs!
“Hi, my name is Nathalie Lebel, I took the course at bartend.ca and i now have two jobs, Bye! ” Nathalie Lebel, Montreal
I now have two jobs!
I landed a job as a bartender in a nightclub
“Hi, my name is Frederique, its been a week and a half that I’ve finished my course and I landed a job as a bartender in a nightclub it took me less than 2 days, i strongly recommend the school, it’s s really amazing, you learn a bunch, I made some friends, the teacher is extraordinary, i recommend the Master School of Bartending, Thank you… ” Frédérique Lacombe, Montreal
I landed a job as a bartender in a nightclub
It was a great class
This class was a really great class for learning how to truly service in a bar and memorize things as memory is very important in bar tending. I really enjoyed our teacher Dimitri he was super direct and funny. Nothing went unexplained until we understood and he would repeat himself as many times as necessary accommodating both french and english students equally. My favorite part was at the end he taught us even a little bit about mixology which isn't even part of the course, and the importance of knowing and creating our own favorite drinks. All in all it was a great class, lots of material and so much more than just the material in the textbook we were given. Dimitri's experiences were able to teach us a lot as well. Thanks Bartenders.ca for the great comprehensive class and hands-on as class!
Jesse Langlois
It was a great class
I had a great learning experience overall
I had a great learning experience overall. Dimitri was encouraging and very informative, I couldn’t have ask for a better course!
I had a great learning experience overall
I am pleased with the amount of knowledge and practice gained
I found the class with Dimitri to be very informative. I am pleased with the amount of knowledge and practice gained through his course and found it to be very helpful.
I am pleased with the amount of knowledge and practice gained
Dimitri made it all interesting
I enjoyed my class with Dimitri who is very experienced and gave us great advice. The cocktails that i used frequently at work after the course were all covered along with spirits and liquors. And Dimitri made it all interesting. -Gabriel Fournier-Turpin Montreal, March 2017
Dimitri made it all interesting
A week later I was employed as a bartender
I took the certification class at the Master Bartending School and a week later I was employed as a bartender. Thank you! -Adrien Siregar March 2017, Montreal
A week later I was employed as a bartender
Je tiens à remercier l’école des maîtres
Je tiens à remercier l’école des maîtres, ainsi que Dimitri pour cette opportunité. Durant la semaine, j’ai appris beaucoup plus que je pensais, en plus d’avoir eu beaucoup de plaisirs. Les meilleurs cours sont ceux enseignés par un professeur qui est passionné par ce qu’il enseigne et c’est exactement ce que Dimitri dégage. Il a su nous transmettre ça passion et nous enseigner de la base jusqu’aux plus petits détails. Merci! Alexandre Cousineau , Montréal , Mars 2017
Je tiens à remercier l’école des maîtres

Termes et conditions

Bienvenue à la L’école des maîtres du Bartending. Nous pensons que mieux nous vous connaissons, plus nous pouvons faire pour vous. Pour le dire simplement, nous voulons vous offrir le meilleur service.

Nous croyons en l’honneur de votre droit à la vie privée. Vous pouvez être assuré que les informations personnelles que vous nous fournissez ne seront pas partagées avec d’autres sociétés de marketing. L’École des Maîtres du Bartending se réserve le droit de supprimer, de déplacer ou de modifier des téléchargements qu’il juge abusifs, diffamatoires, obscènes ou en violation des lois sur les droits d’auteur ou sur les marques de commerce ou autrement inacceptables. Vous reconnaissez que les téléchargements peuvent être supprimés, publiés, copiés, modifiés, transmis et affichés par L’École des Maîtres du Bartending afin de fournir des services et / ou de commercialiser des produits / services. En outre, vous garantissez que tous les droits moraux sur les documents téléchargés ont été supprimés. Votre partage physique ou électronique de vos renseignements personnels et numériques constitue une autorisation de réimprimer par le destinataire.

L’École des Maîtres du Bartending ne sera pas responsable du contenu des présentations.

Matériel et logiciel protégés par le droit d’auteur

Toutes les informations, le contenu et les matériaux que nous offrons sont protégés par le droit d’auteur et d’autres lois pertinentes. Vous ne pouvez pas copier ou distribuer ce matériel sans le consentement écrit préalable du titulaire du droit d’auteur. Vous ne devez PAS utiliser ces documents copiés pour un usage personnel ou commercial.

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Divers

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Diplômés Accomplis

Bartenders.ca's Anthony, a successfully employed graduate of Master School of Bartending in Montreal

« J’ai pris le niveau international I & II cours sept 2016. Maintenant Novembre et je suis un travail rémunéré comme un barman. Merci Bartenders.ca » Anthony C., Montréal, Novembre 2016


Bartenders.ca's Claudine Aime, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Regarder le témoignage de Claudine Aime sur son expérience de École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« … aujourd’hui est mon dernier jour chez bartend.ca j’ai appris beaucoup et j’ai acquis de l’expérience – je me sens vraiment prêt à aller travailler, merci École des Maîtres Barman Canada – EDM » Claudine Aime, Montréal


Bartenders.ca's Vlad, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Voir le témoignage de Vlad sur son expérience à École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Salut mon nom Vlad, je viens de terminer ma classe à bartend.ca dès que je me suis fait un métier à Le Milsa en tant que barman, c’est assez cool … » Vlad, Montréal


Bartenders.ca's Frederique Lacombe, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Regarder le témoignage de Frédérique Lacombe sur son expérience à École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Bonjour, je m’appelle Frédérique, ça fait une semaine et demie que j’ai fini mon parcours et j’ai décroché un emploi de barman dans une boîte de nuit, il m’a fallu moins de 2 jours, je recommande fortement école, c’est vraiment cool, Vous apprenez un tas, j’ai fait quelques amis, l’enseignant est extraordinaire, je recommande École des Maîtres Barman Canada – EDM, Merci … « 
Frédérique Lacombe, Montréal


Bartenders.ca's Nathalie Lebel, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Regarder le témoignage de Nathalie Lebel sur son expérience de École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Salut, je m’appelle Nathalie Lebel, j’ai suivi le cours à bartend.ca et j’ai maintenant deux emplois, Bye! » Nathalie Lebel, Montréal


Bartenders.ca's Ryan Grainger, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Regarder le témoignage de Ryan Grainger sur son expérience à École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Bonjour, mon nom est Ryan Grainger, je viens de recevoir mon certificat chez barman.ca, je travaille actuellement à Buonanotte, cette école est géniale. Vous m’avez certainement aidé à obtenir ce travail … »


Bartenders.ca's Diana Foglia, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Regardez le témoignage de Diana Foglia sur son expérience à École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Bonjour, je m’appelle Diana Foglia et je suis diplômée de École des Maîtres Barman Canada – EDM. Ils étaient très flexibles avec mon emploi du temps très chargé et j’ai obtenu un emploi avant même d’avoir obtenu mon diplôme. Merci les gars » Diana, Foglia, Oct. 2013


Bartenders.ca's Ethel, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Voir le témoignage d’Ethel sur son expérience à École des Maîtres Barman Canada – EDM sur YouTube

« Salut, mon nom est Esthel, bartend.ca m’a vraiment aidé, j’ai obtenu un emploi à l’Hôtel Omni en tant que barman » Esthel, Montréal

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Notre Équipe

École des Maîtres Barman Canada – EDM

CHOISISSEZ VOTRE VILLE ET INSCRIVEZ-VOUS

 

Montréal

Montreal Skyline at night.

Ecole des Maîtres du Canada est idéalement situé sur la rue StAndre, au sud du coin de l’Ontario (le métro Berri-UQAM est l’arrêt de métro le plus proche). Idéal pour les étudiants ou toute autre personne qui veut avoir un accès facile sans avoir à se préoccuper du stationnement.

 

Québec

Quebec Skyline at night.

Notre école du Québec est située au 737, côte d’Abraham, Québec. Situé juste à côté du Vieux-Québec, cet endroit est idéal pour ceux qui aspirent à devenir des barmen dans l’une des villes les plus historiques du Canada.

Le cours de barman classique niveau I -15hrs

Avec notre ClASSIQUE Maître Barman niveau I vous serez bien sur votre chemin à obtenir une vue d’ensemble sur devenir un barman professionnel formé élite et bien versé avec les exigences professionnelles de l’industrie de l’industrie de l’hospitalité et les fondamentaux du métier.

CONTRAIREMENT au niveau II, le niveau I ne comprendra pas la préparation des flambés café, la grande variété de tireurs exotiques, cocktails, vins, champagnes, apéritifs et digestifs.

LES MAINS:

PRÉPARER:

Barman est un métier à la main, qui à EDM est enseigné dans un environnement réel bar avec l’utilisation d’ALCOOL FORT.

Le but de bartenders.ca – EDM est que nos diplômés maîtrisent l’art de préparer et de servir des cocktails, des tireurs, des boissons mélangées / exotiques, des champagnes, des vins et des bières.

La pratique répétitive du mélange et du service permet aux étudiants de EDM d’atteindre un niveau de confiance nécessaire pour obtenir un emploi dans l’industrie de l’hospitalité.

Les élèves y sont évalués et préparent des talents.

CONTENU DU COURS:

ET ÉTHIQUE PROFESSIONNELLE.

Les techniques de vente, les caisses enregistreuses, les systèmes de contrôle des alcools, l’inventaire des alcools, les reçus de paiement, la confidentialité, la conscience de l’alcool, la discrétion et bien d’autres sujets importants sont bien couverts ici.

Les cinq Esprits principaux.

  • Tequilas,
  • Vodkas,
  • Whiskeys
  • Rums,
  • Gins.

Nous discuterons de leurs origines, de leur histoire, de leur processus de distillation, de leurs ingrédients, de leurs variétés, de leurs qualités, de leur popularité, de leurs variations de prix et de leurs recettes de base.

Les principales boissons alcoolisées. Nous discuterons de leurs origines, de leur histoire, de leur processus de distillation, de leurs ingrédients, de leurs variétés, de leurs qualités, de leur popularité, de leurs variations de prix et de leurs recettes de base.

Verrerie appropriée utilisée dans les recettes de base – cocktails classiques, tireurs classiques, bières, décanteurs, snifters, old fashioned, shot, sours, sherries et collins

Ingrédients et mélanges non alcoolisés utilisés. Jus, les variétés et recommandé comme les jus de Lassonde. Condiments, épices et herbes.

Variétés de fruits et légumes utilisés dans les cocktails classiques.

Pics, parasols, pailles, bâtonnets et autres.

Méthodes de préparation (directes, agitées, secouées et roches).

Barres de vitesse, positionnement des spiritueux principaux, Liqueurs, mélanges, jus, glace, verrerie, garnitures, condiments et décorations.

COCKTAILS:

Bartenders.ca pense que les cocktails qui sont examinés sont celles que vous devrez préparer dans des établissements allant des meilleurs hôtels, restaurants, boîtes de nuit, clubs privés, lignes de croisière et ainsi de suite. Nous ne vous chargeons pas de recettes et de normes de préparation que vous ne serez pas demandé dans les établissements professionnels.

Ci-dessous quelques cocktails choisis parmi les nombreux qui sont enseignés.

  • Fraise Daiquiri,
  • Margaritas,
  • Pina Coladas,
  • Mangue et
  • banane.
  • Extra Dry Martini,
  • Sweet Manhattan,
  • Cosmopolitan.
  • Gin Fizz,
  • Whisky Sour,
  • Amaretto Sour,
  • Peach Sour,
  • Litchi Sour et
  • Stinger.
  • Singapore Sling,
  • Zombie,
  • Bloody Cesar/Mary et
  • vieille mode.
  • Uppercut (shot dans un verre à l’ancienne)
 Shots

SERVICE:

Les étudiants seront enseignés et pratiquent individuellement les méthodes de service professionnel des cocktails classiques et des tireurs de base.

GOUTAGE:

Évaluer la qualité des préparations et permettre aux élèves de se souvenir de la boisson grâce au goût. Les clients demandent plus que jamais aux barmen et à leur personnel de recommander des cocktails, d’avoir une opinion professionnelle sur les variétés de cocktails permet d’offrir des recommandations pertinentes et de développer un rapport amical avec le patron.

À PROPOS DE ÉCOLE:

Fondée en 1981, Bartenders.ca – École des Maîtres Barman Canada – EDM se considère comme l’une des meilleures écoles dans l’hôtellerie (barman, service de table et jonglerie) au Canada.

Nous avons réussi à placer nos diplômés dans les meilleurs restaurants, bars, hôtels, boîtes de nuit et croisières autour.

Inscrivez-vous à la Classique Maître Barman EDM niveau I et être bien sur votre chemin pour obtenir un goût de devenir un barman professionnel formé élite

NOS CHEFS DE BAR:

Nos instructeurs sont des spécialistes chevronnés de l’industrie hôtelière, avec une expérience professionnelle allant de la gestion de meilleurs clubs à la réalisation de premiers hôtels dans le pays.

L’ensemble des années d’expérience professionnelle dans l’industrie de l’hospitalité entre nos cuisiniers professionnels de bar est plus de 150 ans.

À LA CONCLUSION DU COURS:

École des Maîtres Barman Canada – EDM est reconnue par Bartending.com comme la meilleure école de barman au Canada et également reconnue par Professional Training Québec & Emploi Québec.

Bartenders.ca – École des Maîtres Barman Canada – EDM Les cours EDM sont déductibles d’impôt et notre école est affiliée à Bartend.com un service de référence d’emploi de première hospitalité qui est personnalisé pour accueillir tous nos Alumnis.

Réservez votre classe aujourd'hui!

Appelez-nous au (800)561-1781 ou cliquez ci-dessous pour vous inscrire maintenant

École des Maîtres Barman Canada – EDM:

Cours de jour:

Cours Intensif de 1 semaine – du lundi au vendredi

(11h – 18h)

Cours du soir:

Cours de 2 semaines – du lundi au jeudi

(18h – 22h)

Cours de fin de semaine:

2 week-ends consécutifs – samedi et dimanche

(11h – 19h)

Cours de Service de Table – 10hrs

École des Maîtres Barman Canada – EDM vous permettra devenir un serveur de table professionnel dans le but d’avoir un emploi rémunéré dans les meilleurs établissements à Montréal ou à l’étranger.

NOS SERVEURS DE TABLE PROFESSIONNELS
Avec plus de 80 ans cumulés d’expérience professionnelle en matière de service, nos formateurs vont vous entraîner afin que vous puissiez travailler dans des restaurants, hôtels, dans le domaine de l’approvisionnement, en tant que major d’homme et plus encore. Tout cela se fera dans une recréation d’un restaurant fréquenté. Le cours de 10 heures couvre l’ensemble des domaines comme l’art de servir de la nourriture, des vins ou des champagnes aussi bien que l’utilisation d’équipements professionnels ou de la verrerie appropriée.

LES PREMIERS PAS:

HABITUDES:

Le service de table est un métier pratique qui doit être enseigné dans un environnement semblable à un restaurant avec l’utilisation d’équipements et matériel professionnel tels que:

  • Pliage de Serviette

  • Servir à Table

  • Port de Plateau

  • Nettoyage de Table

  • Prise de Commandes

  • Techniques de vente de Suppléments

CONTENU DU COURS:

Cette personne est responsable de prendre les commandes du client et de servir le client avec un service de haute qualité qui commence par une salutation amicale et une demande immédiate des besoins. Le serveur fournit aux clients des informations sur les menus, les méthodes de préparation, les offres spéciales, les appariements de vin, les commandes – nourriture et boissons, interagit avec le personnel de la cuisine, sert la nourriture et les boissons, exécute des tâches secondaires au besoin.

L’entreprise de restauration est une entreprise d’accueil. Le service à la clientèle est de première importance. Chaque poste est accompagné de listes spécifiques de tâches et il faut maîtriser chaque tâche sur la description du service.

  • Restaurant haut de gamme

  • Bistro/Trattoria
  • Famille

  • Éthique professionnelle,
  • Possibilités d’emploi,
  • Comment s’adapter aux différents environnements de travail,
  • Attentes des employeurs,
  • Salle à manger installation standard
  • Stations de travail, console et pantry set ups
  • Appareils et équipement professionnel
  • Vaisselle, verrerie et porcelaine.
  • La plupart des styles recherchés
  • Petit déjeuner
  • La norme
  • Poissons et fruits de mer
  • Serviettes de table pliées
  • Servir à la table
  • Techniques de vente sur le côté de la table
  • Spécificités sur:
    • Apéritifs,
    • Entrées,
    • Plat principal,
    • Vins,
    • Desserts,
    • Cafés

PRESTATIONS DE SERVICE:

Styles et bases du

Également connu sous le nom de service américain combine les méthodes de service de plusieurs formes traditionnelles qui sont originaires de deux ou plusieurs pays.

  • Soupe,
  • Assiettes,
  • Salons de thé,
  • Sandwiches.
  • Formal,
  • Souper clubs,
  • Hôtels et restaurants,
  • Service de table,
  • Roues,
  • Ustensiles de service,
  • Service ,
  • Service de plats,
  • plats de chafing et
  • banquet.
  • Restaurant

Modification du service canadien/américain.

RÉGLAGE DE LA TABLE:

Menus:

  • Petit-déjeuner,
  • déjeuner
  • dîner

Les détails:

  • Sections ou station planographiée
  • Sel, poivre, serviettes, porcelaine, argent ou lin.
  • Préréglage – avant les invités
  • Lunettes et argenterie
  • La taille de la couverture
  • Rouleaux

STANDARD D’INDUSTRIE:

  • Code d’assainissement et de propreté en
  • F & B (alimentation et boissons)

À LA CONCLUSION DU COURS:

Offert dans nos écoles de Montréal et de Québec. L’inscription au cours inclut les matériaux, l’équipement et le manuel de l’étudiant.

Les cours Maîtres Barman Canada – EDM sont déductibles d’impôt. École des Maîtres Barman Canada – EDM est affilié à la première plate-forme de placement d’hôtellerie de placement Bartend.com.

Un simple dépôt initial de 50 $ est tout ce qui est nécessaire pour réserver votre place dans notre prochaine classe. Le solde du montant est payable par tranches pendant votre cours.

Inscrivez-vous maintenant Nos cours sont limités en taille!

EDM est recommandé par l’industrie de l’hôtellerie et par Bartending.com comme la meilleure école d’hôtellerie au Canada. École des Maîtres Barman Canada – EDM est également reconnu par la Formation professionnelle Québec et Emploi Québec.

Réservez votre classe aujourd'hui!

Appelez-nous au (800)561-1781 ou cliquez ci-dessous pour vous inscrire maintenant

Blog de Barman sur le Mode de Vie d’un Barman

Le blog de École des Maîtres Barman Canada – EDM sur le mode de vie d’un barman et contenant des conseils et des informations sur les différents emplois.

Cours International de Maître Barman Niveau I & II – 30hrs

Notre Cours International de Maître Barman Niveau I & II est en constante évolution depuis sa fondation en 1981. Nous sommes constamment sur notre garde pour filtrer minutieusement et soigneusement les recettes et les méthodes afin que nous puissions vous orienter sur l’enseignement des méthodes et des recettes qui sont les plus recherchés actuellement.

Plus important encore, à la fin du Maître International de Barman Niveau I & II, vous aurez une connaissance pointue avec l’éthique de travail de l’industrie de l’hospitalité professionnelle, les exigences et les bases du métier.

Notre objectif est que nos diplômés atteignent le plus haut niveau de confiance requis pour obtenir un emploi dans l’industrie de l’accueil.

PREMIERS PAS:

PRÉPARATION:

Le métier de Barman est un métier manuel qui, à EDM, est enseigné dans un environnement réel de bar avec une utilisation de VÉRITABLE ALCOOL.

Le but de bartenders.ca – EDM est que nos diplômés maîtrisent l’art de préparer et de servir des cocktails, des shooters, des boissons mélangées / exotiques, des champagnes, des vins et des bières.

La pratique répétitive du mélange et du service permet aux étudiants de EDM d’atteindre un niveau de confiance nécessaire pour obtenir un emploi dans l’industrie de l’hospitalité.

Les élèves y sont évalués et préparent leurs talents de serveurs.

Le Niveau II comprendra la préparation de café flambés, une grande variété de shooters exotiques et de cocktails.

CONTENU DU COURS:

Éthique de Travail Professionnel.

Les techniques de vente, les caisses enregistreuses, les systèmes de contrôle des alcools, l’inventaire des alcools, les reçus de paiement, la confidentialité, la conscience des dangers de l’alcool, la discrétion et bien d’autres sujets importants sont couverts dans ce cours.

Les Cinq Spiritueux Principaux

  • Tequilas,
  • Vodkas,
  • Whiskeys
  • Rums,
  • Gins.

Nous discuterons de leurs origines, de leur histoire, de leur processus de distillation, de leurs ingrédients, de leurs variétés, de leurs qualités, de leur popularité, de leurs variations de prix et de leurs recettes.

Les principales boissons alcoolisées. Nous discuterons de leurs origines, de leur histoire, de leur processus de distillation, de leurs ingrédients, de leurs variétés, de leurs qualités, de leur popularité, de leurs variations de prix et de leurs recettes de base.

Verres appropriés utilisés dans les recettes – cocktails classiques, cocktails exotiques, shooters basiques, shooters en couches, vins, champagnes, cafés flambés, bières, décanteurs, snifters, old fashioned, shot, sours, sherries, collins, apéritifs et digestifs.

Ingrédients et mélanges non alcoolisés utilisés. Jus, variétés et recommandés comme les jus de Lassonde. Condiments, épices et herbes.

Variétés de fruits et légumes.

Pics, parasols, pailles, bâtonnets et autres.

Méthodes de préparation (directes, agitées, secouées, stratifiées, mélangées, stratifiées et rocheuses).

Bar ergonomique, positionnement des spiritueux principaux, Liqueurs, mélanges, jus, glace, verrerie, garnitures, condiments et décorations.

Le plus favorisé, histoire, variétés, origines, qualités et mélanges.

Différentes qualités et régions de rouge, rosés et blancs de vins sélectionnés / champagnes. Techniques de vente de vin / champagne. Techniques de service et d’ouverture des champagnes et du vin.

COCKTAILS:

Ce qui est important chez Bartenders.ca c’est que les cocktails que vous voyez chez nous sont ceux que vous devrez préparer dans des établissements allant des meilleurs hôtels et restaurants aux boîtes de nuit, clubs privés, lignes de croisière et ainsi de suite. Nous ne vous chargeons pas de recettes et de normes de préparation auxquelles vous n’aurez jamais à faire dans les établissements professionnels.

Vous trouverez, ci-dessou,s quelques cocktails choisis parmi les nombreux qui sont enseignés.

Gelé préparé avec mixeur:
Strawberry Daiquiri, Margaritas, Pina Coladas, Mango and Banana flavors.

Mélangé:

Extra Dry Martini, Sweet Manhattan, Cosmopolitan.

Secoué:
Gin Fizz, Whisky Sour, Amaretto Sour, Peach Sour and Litchi Sour and Stinger.

Versé Directement:
Singapore Sling, Zombie, Bloody Cesar/Mary and Old Fashion.

Cocktails Directs:
Sex on the beach, Tequila Sunrise, Blue Lagoon, Long Island ice tea, Melon Ball and Fuzzy Navel, Sex on The Beach, Singapore Sling, Zombie

Secoué et Mixé:
Pina Colada

Secoué:
Grasshopper, Sidecar

Présentation des Cocktails de Champagne:
Kir Royal, Mimosa

Cafés Flambés:

Espagnol, brésilien, irlandais et italien et plus.

Techniques pour alcools Flambés:

Technique de service Gueridon et Flambé pour service de cognac dans verre snifter.

Shooter Direct:
Bloody Brain et Snake bite.

Shooters à Couches:

Roulette Russe Flambée, shooter à couches avec une cuillère ou, comme un professionnel, sans la cuillère comme pour le B 52.

Présentation de Shooters:

Uppercut (verre à shooter dans un verre à l’ancienne)

Shooters Atténués:

Pépites de Chocolat

SERVICE:

Les étudiants apprendront et pratiqueront individuellement les méthodes de service professionnel des vins, champagnes, apéritifs, digestifs, cocktails, cafés, Flambés et shooters.

DÉGUSTATION:

Évaluer la qualité des préparations et permettre aux élèves de se souvenir de la boisson grâce au goût. Les clients demandent plus que jamais aux barmen et à leur personnel de recommander des cocktails, d’avoir une opinion professionnelle sur les variétés de cocktails permet d’offrir des recommandations pertinentes et de développer un rapport amical avec le patron.

A PROPOS:

École des Maîtres Barman a été fondée en 1981, nous sommes fiers d’être la première école de barman, flairs et serveurs de table 5 étoiles au Canada.

Nous avons réussi à placer nos diplômés dans les meilleurs restaurants, bars, hôtels, boîtes de nuit et croisières autour du globe.

Inscrivez-vous au Maître Barman Niveau I & II et engagez sur le chemin de la formation qui vous permettra de devenir un barman d’élite.

NOS CHEFS DE BAR:

Nos instructeurs sont des spécialistes chevronnés de l’industrie hôtelière, avec une expérience professionnelle allant de la gestion des meilleurs clubs à l’ouverture des premiers hôtels dans le pays.

Nos chefs de bar professionnels on un total de 150 années d’expérience professionnelle dans l’industrie de l’hospitalité.

AU TERME  DU COURS:

Les étudiants seront tenus de compléter un examen écrit, tester leurs connaissances des théories, recettes, verrerie et plus encore.

L’industrie de l’hospitalité est l’industrie concentrant le plus d’opportunités d’emplois exceptionnelles si vous voulez poursuivre une carrière ou faire un revenu à temps partiel. Vous serez bien entraînés pour vous adapter à différents environnements de travail et aux attentes des employeurs.

Vous obtiendrez un CERTIFICAT à la fin de votre cours, qui est recommandé par l’industrie de l’hospitalité et par Bartending.com et également la meilleure école de Barman au Canada. École des Maîtres Barman Canada – EDM est également reconnue par la Formation professionnelle Québec et Emploi Québec.

Bartenders.ca – École des Maîtres Barman Canada – EDM. Les cours de la EDM sont déductibles d’impôt et notre école est affiliée à Bartend.com un service de référence d’emploi de première hospitalité qui est personnalisé pour accueillir tous nos Alumnis.

Réservez votre cours aujourd’hui!

Appelez-nous au (800)561-1781 ou cliquez ci-dessous pour vous inscrire maintenant.

Nous proposons 3 options pour s’adapter à votre emploi du temps chargé:

Cours Intensif de 1 Semaine:

Lundi au Vendredi

(11h – 18h)

Cours de 2 Semaines:

Lundi au Vendredi

(19h – 23h)

Cours du Weekend:

2 Weekends Consécutifs – Samedi et Dimanche

(11h– 19h)

Maître Flair – Niveau I & II – 10hrs

Nous proposons également des cours de flair pour ceux qui souhaitent monter d’un cran en tant que barman.

Le flair, c’est plus que d’être capable de concocter d’innombrables boissons, c’est l’art d’être un showman qui est enseigné car vous en aurez besoin pour impressionner vos clients avant leur première gorgée.

Notre programme de J vous permettra d’avoir l’entraînement et la formation dont vous avez besoin pour travailler avec une confiance énergique qui attirera les foules grâce compétences impressionnantes.

EDM pense qu’une maîtrise du flair est pratique et idéale pour ceux qui souhaitent attirer plus de clients tout en faisant beaucoup d’argent.

Le Cours de Mâitre Flair Niveau I & II de EDM se compose de 10 heures de formation professionnelle. Nos diplômés ont suivi cette formation, l’ont pratiquée à plusieurs reprises, et sont évalués par nos instructeurs professionnels

La demande pour barmans ayant des talents de flair est énorme.

Nous encourageons tous nos barmans sérieux et à la recherche d’une carrière à s’inscrire à notre première formation de flair professionnelle.

Réservez votre cours aujourd’hui!

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Cours

Lieux

École des Maîtres Barman Canada – EDM

Nous sommes heureux de proposer deux sites pour votre apprentissage de l’art du bartending. Que vous vouliez servir des boissons et des shots au centre-ville de Montréal, ou des pintes dans la ville de Québec, nous avons un endroit pour vous.

Montréal (siège social)

Bartenders.ca – EDM Canada
1750 Rue St-André, 3ème étage Montréal, QC H2L 3T8
(Berri- UQAM Metro) sortie Place Dupuis.
À droite au feu. StAndre, traversez et dirigez vous vers le nord jusqu’au 1750.
Tel: (514) 849-2828
Tel: (800)561-1781
Fax: (514) 844-1790
Email us at: info@bartenders.ca

Quebec

737, côte d’Abraham
Québec
Québec G1R 1A2
Tel: (418) 529-5333
Tel: (800)561-1781
Fax: (514) 844-1790
Email us at: info@bartenders.ca

Certificat

Obtenez votre certificat de Barman pour que vous décrochez un nouveau travail de barman au Québec. Fondée en 1981, École des Maîtres Barman Canada – EDM est la première école de barmans, flairs et serveurs de table 5 étoiles au Canada.

Nous avons réussi à placer nos diplômés dans les meilleurs restaurants, bars, hôtels, boîtes de nuit et croisières. Obtenez un Master – voir ici – à la prestigieuse École des Maîtres Barman Canada – EDM, reconnue par la Formation Professionnelle du Québec depuis le début des années 1980.

Les employeurs exigent maintenant que les nouveaux serveurs de bar et serveurs de table soient certifiés – voir ici – par École des Maîtres Barman Canada – EDM.

Les diplômés certifiés deviennent éligibles à la création et l’affichage de leurs profils sur bartend.com à Décrochez un Emploi – Maintenant™.

FAQ Concernant

École des Maîtres Barman Canada – EDM

Aidez-vous à trouver un emploi?

Oui, nous vous accompagnons en vous aidant à ajouter vos informations d’études supérieures à notre base de données en ligne des diplômés disponibles de La L’école des maîtres du Bartending. Les bars et les restaurants locaux savent que nos diplômés sont bien formés et prêts à sauter directement dans un environnement professionnel.

Y a-t-il beaucoup de disponibilités?

Oui, l’industrie de l’hospitalité est toujours à la recherche de nouveaux employés qualifiés. Il y a assez d’opportunités dans les établissements locaux ainsi que sur le plan international. Nos cours vous préparent à travailler n’importe où dans le monde.

Dois-je payer tout à l'avance?

Non, vous devez laisser un dépôt avant le cours d’un min 50 $. Vous pouvez effectuer des paiements pendant l’horaire du cours tant que vous effectuez des versements en fonction du nombre d’heures que vous suivez.

Que dois-je apporter?

De l’assiduité et un stylo!

Quel âge dois-je avoir?

18, vous suivre le cours en étant plus jeune mais vous ne pouvez évidemment pas goûter à aucune des recettes alcoolisées.

Quelles formes de paiements acceptez-vous?

Visa, MC, Discover, PayPal et AMEX

Puis-je venir avec un ami?

Oui, nous encourageons les étudiants à suivre avec des amis et des parents afin qu’ils puissent pratiquer leurs compétences ensemble.

Est-ce que j'obtiendrai un rabais si j’amène un ami?

Oui! Vous recevrez tous les deux 10 $ – 30 $ de frais de scolarité en moins, en fonction du cours que vous prenez.

Quel est le métro le plus proche?

Le métro le plus proche? (Berri-UQAM)

Dans quelle langue le cours est-il proposé?

EDM offre des cours bilingues en français et en anglais. Après une étude minutieuse, nous avons conclu qu’au Québec, il est impératif que les élèves apprennent l’art du Bartending dans les deux langues. Inutile de remarquer que, en tout état de cause, tous les noms de recettes de boissons sont en anglais.

Combien de temps dois-je terminer le cours?

Le cours est disponible le jour, le soir et le week-end. La durée est commodément ajustée. La durée maximale d’un cours est de deux semaines.

Comment vais-je recevoir mon certificat d'achèvement?

Après avoir réussi l’examen final, vous recevrez un certificat d’achèvement, offert par EDM.

Avez-vous une ligne téléphonique gratuite d'assistance téléphonique et quelles sont les heures d'assistance?

Oui, composez le 1 800 561 1781 de 9 h à 21 h, fuseau horaire Est.

Existe-t-il des manuels de cours exclusifs EDM inclus pour simplifier les aspects les plus importants de l'art du Barman?

Oui – EDM a conçu et structuré un manuel détaillé avec l’aide de nos instructeurs professionnels cumulant plus de 150 ans d’expérience professionnelle de barman.

Le cours a-t-il été élaboré par des barmans professionnels?

Oui, le cours a été développé par plus d’un barman – en réalité, il a été élaboré par 3 professionnels du domain et examiné par les directeurs des meilleures écoles dans l’industrie de l’hospitalité – École des Maîtres Barman Canada – EDM.

Accréditation de barman à Montréal et dans la ville de Québec

ACCRÉDITATION

École des Maîtres Barman Canada – EDM (fondée en 1981) est une école privée reconnue par la Formation Professionnelle du Québec. Le certificat d’achèvement est offert par MSB. Seuls les étudiants ayant terminé avec succès le cours international de maîtrise de niveau I et II ont le privilège de recevoir le certificat MSB et sont reconnus par notre affilié Bartend.com, Décrochez un Job! Plateforme d’emploi.

À Propos

École des Maîtres Barman Canada – EDM

École des Maîtres Barman Canada – EDM a été fondée en 1981, nous sommes fiers d’être la première école de barmans, flairs et service de table 5 étoiles au Canada.

Nous avons réussi à placer nos diplômés dans les meilleurs restaurants, bars, hôtels, boîtes de nuit et croisières tout autour du monde.

Si vous êtes intéressé par l’industrie des barmans et de l’hospitalité

Obtenez votre Maîtres certifié à la prestigieuse École des Maîtres Barman.

Vous pouvez lire certains des témoignages positifs de diplômés ayant un emploi rémunéré dans l’industrie de l’hôtellerie sur notre Page de Témoignages.

Nous proposons des cours dans deux endroits différents : Le Centre-ville de Montréal et la Ville de Québec.

Les cours bilingues offerts par École des Maîtres Barman Canada – EDM sont reconnus par Emploi Québec.

*Il est important de noter que;
La plupart des employeurs exigent maintenant que les nouveaux serveurs de bar et serveurs de table soient diplômés de École des Maîtres Barman Canada – EDM.

Alors, si vous êtes prêt à vous préparer pour un emploi dans l’industrie qui vous promet une brillante carrière tout au long de la vie, le tout, couplé à une vie nocturne très intéressante – appelez nos organisateurs de cours, qui sont prêts à vous proposer tous les meilleurs rabais pour que vous obteniez un Maîtres certifié par la prestigieuse école nationale d’hospitalité.

 

M13N20

École des Maîtres – EDM Barman du Canada 1981

TOUS NOS COURS SONT ENTIÈREMENT BILINQUES.

Nous sommes désolés pour la gêne.

Nous sommes en maintenance et dans l’immédiat veuillez contacter Bartenders.ca,
Patrick à:

(514)849-2828
(800)561-1781
L’équipe de Bartenders.ca

Bartender Blog about the Bartending Lifestyle

Master School of Bartending blog about lifestyle, tips and jobs informations.

The best Bourbon recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Scotch recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Brandy recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

Bartending 101 by Master School of Bartending

Building a Drink

* Always start with a completely full glass of ice before making any drink… less ice leaves room for more of the mixers to be added; which causes the drink to taste on the weaker side even when the appropriate amount of liquor is poured.
**If a guest requests light ice you can make the drink as normal, then strain the liquid leaving behind the ice and add ice as requested.

Free Pour

Free pour counting is a great way to speed up your bartending performance.

  • 1 count = 1/2 oz
  • 2 counts = 3/4 oz
  • 3 counts = 1 1/4 oz
  • 4 counts = 1 3/4 oz
  • 5 counts = 2 oz
  • 6 counts = 2 1/2 oz

Speed Rack (Spirits)

Left to Right

  • Vodka
  • Gin
  • Rum
  • Tequila
  • Whiskey
  • Scotch
  • Bourbon

 

FAQ about Master School of Bartending

Do you assist in job placement?

Yes, we help you by assisting you in adding your graduate information to our online data base of employable Master School of Bartending graduates. Local bars and restaurants know that our graduates are well trained and ready to jump right in to a professional environment.

Are there a lot of job availabilities?

Yes, the hospitality industry is always seeking new skilled employees. There is ample opportunity at local establishments as well as internationally. Our courses prepare you to work anywhere in the world.

Do I have to pay all upfront?

No, you must leave a deposit prior to the course of a min 50$. You may make payments during the course schedule as long as you make installments in accordance to the numbers of hours you are following.

What do I need to bring?

A ready to learn attitude and a pen!

How old do I have to be?

18, you may take the class younger but obviously cannot taste any of the alcoholised recipes.

What forms of payments do you accept?

Visa, MC, Discover, PayPal and AMEX

Can I come with a friend?

Yes, we encourage students to take the class with friends and relatives so you can practice what you know together.

Will I get a discount for bringing a friend?

Yes! Both of you will receive $10-$30 off tuition, depending on the course you take.

What is the closest Metro?

Closest metro? (Berri-UQAM)

What language is the course offered in?

MSB offers bilingual courses in French and English. After careful study, we have concluded that in Québec it is imperative for students to learn the art of Bartending in both languages. Needless to note that in any event, all the drink recipe names are in English.

How long do I have to complete the course?

The course is available day , evenings and weekends. The duration is conveniently concentrated. The maximum duration of a course is two weeks.

How will I receive my certificate of completion?

After you successfully complete the final exam, you will receive a certificate of completion, offered by MSB.

Do you have a toll free telephone support line and what are the support hours?

Yes dial 1 800 561 1781 9am to 9pm standard eastern time.

Are there any MSB proprietary course manuals included to simplify the most important aspects of the art of bartending?

Yes – MSB has designed and structured a detailed manual with the help of our professional instructors with more than a cumulative of 150 years of professional bartending experience.

Was the course developed by professional bartenders?

Yes, the course was developed by more than one – in fact 3 professionals in the field and reviewed by directors of the finest schools in the hospitality industry – Master School of Bartending – MSB Inc.

The best Whiskey recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Tequila recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Rum recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Vodka recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

The best Gin recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

Drink Recipes by Master School of Bartending

Coming soon…

Testimonials from the Master School of Bartending Graduates

I am gainfully employed working as a bartender

"I'm a Graduate of The Master School of Bartending. The Omni Hotel recommended that I get certified at MSB before being hired, I am now successfully working at The Omni Hotel." Andre Pereira

I am gainfully employed working as a bartender
Thank you Master School of Bartending
“… today is my last day at bartend.ca I learned alot and gained experience- I really feel I am ready to go work, thank you Master School of Bartending” Claudine Aime, Montreal
Thank you Master School of Bartending
I actually got a job before I even graduated
“Hi, my name is Diana Foglia, and I just graduated from Master School of Bartending, they were extremely flexible with my very busy schedule, and I actually got a job before I even graduated. Thanks guys” Diana, Foglia, Oct. 2013
I actually got a job before I even graduated
I got a job at the Omni Hotel
Hi, my name is Esthel, bartend.ca really helped me, I got a job at the Omni Hotel as a bartender Esthel, Montreal
I got a job at the Omni Hotel
...right after I got myself a job at Le Milsa
“Hi my name Vlad, I just finished my class at bartend.ca right after I got myself a job at Le Milsa as a bartender, that’s pretty cool… ” Vlad, Montreal
...right after I got myself a job at Le Milsa
...this school is great!
“Hi, my name is Ryan Grainger, I just got my certificate at bartenders.ca , i am currently working at Buonanotte, this school is great. You guys definitely helped me get this job…”
...this school is great!
I now have two jobs!
“Hi, my name is Nathalie Lebel, I took the course at bartend.ca and i now have two jobs, Bye! ” Nathalie Lebel, Montreal
I now have two jobs!
I landed a job as a bartender in a nightclub
“Hi, my name is Frederique, its been a week and a half that I’ve finished my course and I landed a job as a bartender in a nightclub it took me less than 2 days, i strongly recommend the school, it’s s really amazing, you learn a bunch, I made some friends, the teacher is extraordinary, i recommend the Master School of Bartending, Thank you… ” Frédérique Lacombe, Montreal
I landed a job as a bartender in a nightclub
It was a great class
This class was a really great class for learning how to truly service in a bar and memorize things as memory is very important in bar tending. I really enjoyed our teacher Dimitri he was super direct and funny. Nothing went unexplained until we understood and he would repeat himself as many times as necessary accommodating both french and english students equally. My favorite part was at the end he taught us even a little bit about mixology which isn't even part of the course, and the importance of knowing and creating our own favorite drinks. All in all it was a great class, lots of material and so much more than just the material in the textbook we were given. Dimitri's experiences were able to teach us a lot as well. Thanks Bartenders.ca for the great comprehensive class and hands-on as class!
Jesse Langlois
It was a great class
I had a great learning experience overall
I had a great learning experience overall. Dimitri was encouraging and very informative, I couldn’t have ask for a better course!
I had a great learning experience overall
I am pleased with the amount of knowledge and practice gained
I found the class with Dimitri to be very informative. I am pleased with the amount of knowledge and practice gained through his course and found it to be very helpful.
I am pleased with the amount of knowledge and practice gained
Dimitri made it all interesting
I enjoyed my class with Dimitri who is very experienced and gave us great advice. The cocktails that i used frequently at work after the course were all covered along with spirits and liquors. And Dimitri made it all interesting. -Gabriel Fournier-Turpin Montreal, March 2017
Dimitri made it all interesting
A week later I was employed as a bartender
I took the certification class at the Master Bartending School and a week later I was employed as a bartender. Thank you! -Adrien Siregar March 2017, Montreal
A week later I was employed as a bartender
Je tiens à remercier l’école des maîtres
Je tiens à remercier l’école des maîtres, ainsi que Dimitri pour cette opportunité. Durant la semaine, j’ai appris beaucoup plus que je pensais, en plus d’avoir eu beaucoup de plaisirs. Les meilleurs cours sont ceux enseignés par un professeur qui est passionné par ce qu’il enseigne et c’est exactement ce que Dimitri dégage. Il a su nous transmettre ça passion et nous enseigner de la base jusqu’aux plus petits détails. Merci! Alexandre Cousineau , Montréal , Mars 2017
Je tiens à remercier l’école des maîtres

Successful Master School of Bartending Graduates

Bartenders.ca's Anthony, a successfully employed graduate of Master School of Bartending in Montreal

« I took the international level I & II course sept 2016. Now November and I am gainfully employed working as a bartender.Thank You Bartenders.ca » Anthony C., Montreal, Nov. 2016


Bartenders.ca's Claudine Aime, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Clauidine Aime’s Testimony about her Master School of Bartending experience on YouTube

« … today is my last day at bartend.ca i learnt alot and gained experience- i really feel i am ready to go work, thank you Master School of Bartending » Claudine Aime, Montreal


Bartenders.ca's Vlad, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Vlad’s Testimony about his Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi my name Vlad, I just finished my class at bartend.ca right after I got myself a job at Le Milsa as a bartender, that’s pretty cool…  » Vlad, Montreal


Bartenders.ca's Frederique Lacombe, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Frédérique Lacombe’s Testimony about her Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi, my name is Frederique, its been a week and a half that I’ve finished my course and i landed a job as a bartender in a nightclub it took me less than 2days, i strongly recommend the school, it’s s really anazing, you learn a bunch, i made some friends, the teacher is extraordinary, i recommend the Master School of Bartending, Thank you…  »
Frédérique Lacombe, Montreal


Bartenders.ca's Nathalie Lebel, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Nathalie Lebel’s Testimony about her Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi, my name is Nathalie Lebel, I took the course at bartend.ca and i now have two jobs, Bye!  » Nathalie Lebel, Montreal


Bartenders.ca's Ryan Grainger, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Ryan Grainger’s Testimony about her Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi, my name is Ryan Grainger, I just got my certificate at bartenders.ca , i am currently working at Buonanotte, this school is great. You guys definitely helped me get this job… »


Bartenders.ca's Diana Foglia, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Diana Foglia’s Testimony about her Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi, my name is Diana Foglia, and I just graduated from Master School of Bartending, they were extremely flexible with my very busy schedule, and I actually got a job before I even graduated. Thanks guys » Diana, Foglia, Oct. 2013


Bartenders.ca's Ethel, a successfully employed graduate of Master School of Bartending
Watch Ethel’s Testimony about his Master School of Bartending experience on YouTube

« Hi, my name is Esthel, bartend.ca really helped me, I got a job at the Omni Hotel as a bartender » Esthel, Montreal

The Bartending Class Duration

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DURATION

Day classes: One week intensive Monday to Friday

Evening classes: Two weeks Monday to Thursday

Weekend classes: Two consecutive weekends Saturday and Sunday

Woman laying on top of Restaurant Bar Top

 

Master School of Bartending Days and Times

 

Day classes: 1 Week Intensive Course – Monday to Friday (11am – 6pm)

Evening classes:
2 Week Course – Monday to Thursday (6pm – 10pm)

Weekend classes:
2 Consecutive weekends – Saturday and Sunday (11am – 7pm)

 

Get your Bartending Certificate for you to Get a New Bar Job in Quebec

Founded in 1981, the Master School of Bartending is the premiere bartender, flairtender and 5 star table service school in Canada.

We have successfully placed our graduates in the finest restaurants, bars, hotels, nightclubs and cruiseships. Get master certified – view here – at the prestigious Master School of Bartending – MSB which has been recognized by the « Formation Professionel du Quebec » since the early 1980s.

Employers now require that new bartenders and table servers be certified – view here – by The Master School of Bartending.

Certified graduates become eligible to create and post their profiles on bartend.com to Get Hired – Now ™.

Accreditation of bartending in Montreal and Quebec City

ACCREDITATION

The Master School of Bartending MSB Inc. (founded 1981) is a private school recognized by the  » Formation Professionelle du Québec « . The certificate of completion is offered by MSB. Only students successfully completing the International Masters Bartending Course Level I and II have the privilege of receiving the MSB Certificate and are recognized on our affiliate Bartend.com , Get a Job! employment platform.

 

Master Mini Wine Connoisseur

 

Quick explanation of basic terminology such as:

What is wine?

How are wines divided?

Short History of wine.

Short description of the plant, the grape and the life of both.

Vinification

Explanation by type of wine, basic process of vinification and crucial differences between vinification types.

Quick mention of the different ways of making sparkling wine and the outcomes of this in the final product.

Most important varietals in the world and important examples of this in the market.

Countries

Old world most important producer and the style of wine they create.

New world most important producers and the style of wine they create.

Service and Tasting

Steps that are expected when serving wine to others.

Tips of how to easily and correctly explain wine to others when tasting.

Wine tasting and the expression of the wine.

Conclusion

Short wine tasting expression delivered by the students.

Closing with the main points to remember when buying, tasting, recommending and when pairing wine with food.

Master Mini Classic Mixology

 

Master Mini Classic Mixology
The team of bilingual pros will ensure that you learn all of the techniques needed to get a job as a bartender in this 3 hour course. Not only will you increase your knowledge of champagne, wine and beer but you will gain prospective customers through learning the industry’s work ethics, starting from the requirements and fundamentals of the hospitality trade. What better way to impress your friends than mastering the art of preparing and serving cocktails, shooters and exotic drinks.

After this course, you will have gained the practical experience needed for those who truly aspire to become professionals. This course lets those interested in bartending get a taste of the profession. Many students who take this class then pursue their training by enrolling in the Master Bartending Level I and II courses.

Enroll today; Canada’s #1 school of bartending is waiting for you!

Principal Course Topics include:

Working as a bartender. Brief History and Theory of Five Main Spirits. Apparatus and equipment. Glassware and its appropriate usage. Mixing and tasting of 8 classic cocktails and shooters using real alcohol under the supervision of the instructor AND MORE!

Please Contact MSB at info@bartenders.ca or call on (514) 849-2828

Flair Master – Level I & II – 10hrs

We also offer Flairtending for those who wish to take bartending to the next level.

Flairtending is more than being able to conjure countless drinks but teaches you the showman skills you need to impress your customers before their first sip.

Our Flair program will ensure you get the proper practice and training you need to work with an energetic confidence that will draw crowds to your impressive skills.

MSB believes that flairtending is practical and ideal for those who wish to draw in more customers while making great money.

MSB’s Flair Master level I & II Course consists of 10 hours of professional foundation. Our graduates have taken this foundation, practiced repeatedly, and are evaluated by our professional instructors.

There is tremendous demand for bartenders with Flair talent.

We encourage all our serious career seeking bartenders to enroll in our premiere Flair foundation practices.

Book your class today!

Call us at (800)561-1781 or Click Below to Enroll Now

Table Service Course – 10hrs

The Master School of Bartending –  MSB Canada will set you to become a skilled  Professional Table Server with the aim of being gainfully employed in the premiere establishments in Montreal or internationally.

OUR TABLE SERVICE PROFESSIONALS
With over 80 years of combined table service professional experience our instructors will train you to work in restaurants, hotels, catering, butler services and more.  All of this, in a lively simulated restaurant.  The 10 hour course covers the art of serving food, wines and champagnes.  As well as the use of professional equipment and appropriate glassware.

THE HANDS ON :

DRILLS :

Table-service is a hands-on profession which needs to be taught in a restaurant environment with the use of professional equipment and materials. Such as :

  • Napkin folding
  • Serving at the table
  • Tray carrying
  • Table clearing
  • Order taking
  • Table side sales techniques

COURSE CONTENT:

This individual is responsible for taking orders from the customer and serving the customer with high quality service that start with a friendly greeting and query for immediate needs. The server provides the patrons with menu information, preparation methods, specials, wine pairings, takes orders – both food and drink, interacts with the kitchen staff, serves the food and beverages, performs side duties as needed.

The restaurant business is a hospitality business.  Customer service is of PRIME importance.   Each position is accompanied by specific lists of duties and one must master every task on the duty description.

  • Fine Dining
  • Bistro/Trattoria
  • Family
  • Professional work ethics,
  • Employment opportunities,
  • How to adapt to different work environments,
  • Employer expectations,
  • Dining room standard set up
  • Workstations, console and pantry set ups
  • Professional apparatus and equipment
  • Dishes, glassware, and porcelains.
  • Most sought after styles
    • Breakfast
    • Standard
    • Fish and seafood
  • Napkins folding
  • Serving at the table
  • Tray carrying
  • Table clearing
  • Order taking
  • Table side sales techniques
  • Specifics on :
    • Aperitifs,
    • Appetizers,
    • Main course,
    • Wines,
    • Deserts,
    • Coffees

SERVICES:

Styles of Service and Basics

Also known as American service combines the service methods of several traditional forms that originated in two or more countries.

  • Soup,
  • Plates,
  • Tea rooms,
  • Sandwiches .
  • Formal,
  • Supper clubs,
  • Hotels & restaurants,
  • Table side service,
  • On wheels,
  • Service utensils,
  • Serving ,
  • Platter service,
  • Chafing dishes &
  • Banquet.
  • Restaurant

Modification of Canadian /American service.

TABLE SETTING :

Menus:

  • Breakfast,
  • Lunch
  • Dinner

The details:

  • Sections or station planogrammed
  • Salt, pepper, napkins, china, silver, or linen.
  • Preset – prior to seating guests
  • Glasses and silverware
  • The cover size
  • Roll-ups

INDUSTRY STANDARD:

  • Code of sanitation and cleanliness in
  • F&B (food & beverage) safe

AT THE CONCLUSION OF THE COURSE:

Offered at our schools in Montreal and Quebec City.  Enrollment in the course includes materials, equipment and the student handbook.

The Master School of Bartending – MSB Canada courses are Tax deductible. The Master School of Bartending – MSB Canada is affiliated with the premiere hospitality job placement platform Bartend.com.

One simple initial deposit of $50 is all that is required to reserve your place in our upcoming class. The balance of the amount is payable by installments during your course.

Enroll now Our classes are limited in size!

MSB is recommended by the hospitality industry and by Bartending.com as the Best Table Service School in Canada. The Master School Bartending MSB Canada is also recognized by the Professional Training Quebec & Employment Quebec.

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Master Wine Connoisseur

 

Impress your friends and family with your newly acquired taste for wine in our 10 hour wine appreciation course.

Located in the heart of downtown Montreal; the Master School of Bartending is the #1 choice for bartending courses, making it the ideal choice for those who wish to expand their knowledge and enjoy a welcoming experience into the industry.

Learn to appreciate wine through a professional approach with our resident wine professor of over 10 years of teaching.

This 10 hour program will help you apply critical judgement to wine aroma, flavour and body in a course that is both entertaining and knowledgeable.

The course will explore more than just the taste of wine; you will learn the countries of vinery, food pairings and the principle differences between red and white wine.

Wine is appreciated beyond the taste and our students will be provided with knowledge of the cultural, historical and hospitable influences wine has had over the years.

Discover new flavours and knowledge while enjoying a program that will put you on the right track for those who aspire to become a professional wine taster.

You’ll be tasting wine in a way you’ve never experienced before. Enroll today!

Principle Course Topics includes:

Wine growing and tasting.
Vinification, varietals and wine categories.
Wine classification and main wine producing countries
Choice and service

The Classic Bartending Course-Level I -15hrs

With our CLASSIC Master Bartending Level I you will well be on your way to getting an OVERVIEW on becoming an elite trained professional bartender and well versed with the professional hospitality industry work requirements and fundamentals of the trade.

UNLIKE the Level II, the Level I will NOT include the preparation of café flambés, the vast variety of exotic shooters,  cocktails, wines, champagnes, aperitifs and digestifs.

THE HANDS ON :

PREPARING :

Bartending is a hands on profession, which at MSB is taught in a real bar environment with the use of GENUINE ALCOHOL.

The aim of bartenders.ca – MSB is for our graduates to master the art of preparing and serving cocktails, shooters, mixed/exotic drinks, champagnes, wines and beers.

The repetitive practice of mixing and serving enables students at MSB to reach a level of confidence required to obtain employment in the hospitality industry.

Students are evaluated on there preparation and serving talents.

COURSE CONTENT:

Professional work ethics.

The bar “business” – Selling techniques, cash registers, liquor control systems, liquor inventory, payment receipts, privacy, alcohol awareness, discretion and many more important topics are well covered here.

The five Main Spirits.

  • Tequilas,
  • Vodkas,
  • Whiskeys
  • Rums,
  • Gins.

We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.

The main fine Liquors. We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.

Proper Glassware used in basic recipes – classic cocktails, Classic shooters, beers, decanters, snifters, old fashioned, shot, sours, sherries and collins

Non-alcoholic ingredients and mixes used. Juices , varieties and recommended such as Lassonde juices. Condiments, Spices and Herbs.

Varieties of fruits and vegetables used in classic cocktails.

Pics, parasols, straws, stir sticks and other.

Preparing methods (direct, stirred, shaken and rocks).

Speed racks, positioning of main Spirits, Liquors, mixes, juices, ice, glassware, garnishings, condiments and decorations.

COCKTAILS:

Important at Bartenders.ca is the fact that the cocktails that are reviewed are ones that you will be asked to prepare in establishments ranging from the finest hotels, restaurants, night clubs, private clubs , cruise lines and so on. We will not burden you with recipes and preparation standards that you will not be asked in any professional establishments.

BELOW are a few select cocktails of the many that are taught.

  • Strawberry Daiquiri,
  • Margaritas,
  • Pina Coladas,
  • Mango and
  • Banana flavors.
  • Extra Dry Martini,
  • Sweet Manhattan,
  • Cosmopolitan.
  • Gin Fizz,
  • Whisky Sour,
  • Amaretto Sour,
  • Peach Sour,
  • Litchi Sour and
  • Stinger.
  • Singapore Sling,
  • Zombie,
  • Bloody Cesar/Mary and
  • Old Fashion.
  • Uppercut (shooter glass within an old fashioned glass)
  • Chocolate chip

SERVING:

students will be taught and individually practice the professional service methods of classic cocktails and basic shooters.

SAVOURING:

To evaluate the quality of the preparations and allow students to remember the drink by taste. Patrons more than ever ask bartenders and their staff to recommend cocktails, having a professional opinion on varieties of cocktails allows to offer pertinent recommendations and develop a rapport with the patron.

ABOUT THE SCHOOL:

Founded in 1981, Bartenders.ca – The Master School of Bartending MSB considers itself the première school in the hospitality (bartending, table service and flairtending ) industry in Canada.

We have successfully placed our graduates in the finest restaurants, bars, hotels, nightclubs and cruiseships around.

Enroll in the CLASSIC Master Bartending MSB Level I  and be well on your way to getting a taste on becoming an elite trained professional bartender

OUR BAR CHEFS:

Our instructors are second to none seasoned professionals in the hospitality industry, with professional experience ranging from managing finest clubs to directing première hotels in the Country.

The total combined years of professional experience in the hospitality industry between our professional bar chefs is well over 150 years .

AT THE CONCLUSION OF THE COURSE:

The Master School of Bartending – MSB Canada is recognized by Bartending.com as the Best Bartending School in Canada and also recognized by Professional Training Quebec & Employment Quebec.

Bartenders.ca – Master School of Bartending MSB courses are Tax Deductible and our school is affiliated with Bartend.com a première hospitality job referral service which is personalized to accommodate all of our Alumnis.

Book your class today!

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We offer 3 options to fit your busy schedule:

Day classes:

2 day Intensive Course – Monday & Tuesday

(11am – 6pm)

Evening classes:

1 Week Course – Monday to Thursday

(6 – 10pm)

Weekend class:

1  weekend – Saturday and Sunday

(11am– 7pm)

International Master Bartending Course Level I & II – 30hrs

Our International Master Bartending Level I & II has been evolving since Founded in 1981. We are continuously on radar to meticulously and carefully filter recipes and methods so we may concentrate on teaching you the methods and recipes and that are most currently sought after.

Most importantly, at the conclusion of the International Master Bartending Level I & II you will be well versed with the professional hospitality industry work ethics, requirements and fundamentals of the trade.

Our aim is for our graduates to attain the finest level of confidence required to obtain employment in the hospitality industry.

THE HANDS ON :

PREPARING :

Bartending is a hands on profession, which at MSB is taught in a real bar environment with the use of GENUINE ALCOHOL.

The aim of bartenders.ca – MSB is for our graduates to master the art of preparing and serving cocktails, shooters, mixed/exotic drinks, champagnes, wines and beers.

The repetitive practice of mixing and serving enables students at MSB to reach a level of confidence required to obtain employment in the hospitality industry.

Students are evaluated on there preparation and serving talents.

The Level II will include the preparation of café flambés, a vast variety of exotic shooters and cocktails.

COURSE CONTENT:

Professional work ethics.

The bar “business” – Selling techniques, cash registers, liquor control systems, liquor inventory, payment receipts, privacy, alcohol awareness, discretion and many more important topics are well covered here.

The five Main Spirits.

  • Tequilas,
  • Vodkas,
  • Whiskeys
  • Rums,
  • Gins.

We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.

The main fine Liquors. We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.

Proper Glassware used in recipes – classic cocktails, exotic cocktails, basic shooters, layered shooters, wines, champagnes, café flambés, beers, decanters, snifters, old fashioned, shot, sours, sherries, collins, aperitifs and digestifs.

Non-alcoholic ingredients and mixes used. Juices , varieties and recommended such as Lassonde juices. Condiments, Spices and Herbs.

Varieties of fruits and vegetables.

Pics, parasols, straws, stir sticks and other.

Preparing methods (direct, stirred, shaken, layered, mixed, layered and rocks).

Speed racks, positioning of main Spirits, Liquors, mixes, juices, ice, glassware, garnishings, condiments and decorations.

The most favored, history, varieties, origins, qualities and pairing.

Different qualities and regions of red, rosés and whites of selected wines/champagnes. Wine/Champagne selling techniques. Proper techniques in serving and opening of champagnes and wine.

COCKTAILS:

Important at Bartenders.ca is the fact that the cocktails that are reviewed are ones that you will be asked to prepare in establishments ranging from the finest hotels, restaurants, night clubs, private clubs , cruise lines and so on. We will not burden you with recipes and preparation standards that you will not be asked in any professional establishments.

BELOW are a few select cocktails of the many that are taught.

Frozen prepared using a blender:
Strawberry Daiquiri, Margaritas, Pina Coladas, Mango and Banana flavors.

Stirred:
Extra Dry Martini, Sweet Manhattan, Cosmopolitan.

Shaken:
Gin Fizz, Whisky Sour, Amaretto Sour, Peach Sour and Litchi Sour and Stinger.

Poured Direct:
Singapore Sling, Zombie, Bloody Cesar/Mary and Old Fashion.

Direct cocktails :
Sex on the beach, Tequila Sunrise, Blue Lagoon, Long Island ice tea, Melon Ball and Fuzzy Navel, Sex on The Beach, Singapore Sling, Zombie

Shaken or blender :
Pina Colada

Shaken :
Grasshopper, Sidecar

Presentation Champagne cocktails :
Kir Royal, Mimosa

Café Flambés :
Spanish , Brazilian , Irish and Italian coffees and more.

Techniques for Flambé alcohols:
Both the Geridon service and Flambee service in the cognac ballon snifter glass.

Direct shooter:
Bloody Brain and Snake bite.

Layered Shooters:
Flambee Russian Roulette, layered shooters with spoon or professional without the spoon such as the B 52.

Presentation Shooters:
Uppercut (shooter glass within an old fashioned glass)

Chilled Shooters :
Chocolate chip

SERVING:
Students will be taught and individually practice the professional service methods of wines, champagnes, aperitifs, digestifs, cocktails, coffees, Flambés and shooters.

SAVOURING:
To evaluate the quality of the preparations and allow students to remember the drink by taste.  Patrons more than ever ask bartenders and their staff to recommend cocktails, having a professional opinion on varieties of cocktails allows to offer pertinent recommendations and develop a rapport with the patron.

ABOUT THE SCHOOL:

The Master School of Bartending was founded in 1981, we are proud to be the premiere bartender, flairtender and 5 star table service school throughout Canada.

We have successfully placed our graduates in the finest restaurants, bars, hotels, nightclubs and cruiseships around.

Enroll in the Master Bartending Level I & II and be well on your way to becoming an elite trained professional bartender.

OUR BAR CHEFS:

Our instructors are second to none seasoned professionals in the hospitality industry, with professional experience ranging from managing finest clubs to directing première hotels in the Country.

The total combined years of professional experience in the hospitality industry between our professional bar chefs is well over 150 years .

AT THE CONCLUSION OF THE COURSE:

Students will be required to complete a written exam, testing their knowledge of theory briefs, recipes, glassware and more.

The hospitality industry is most busy industry with marvelous employment opportunities as careers or part time supplemental income. You will be well versed to different work environments and the expectations of employers.

You’ll obtain a CERTIFICATE upon successful completion of your course, which is recommended by the hospitality industry and by Bartending.com as the Best Bartending School in Canada. The Master School of Bartending is also recognized by Professional Training Quebec & Employment Quebec.

Bartenders.ca – Master School of Bartending MSB courses are Tax Deductible and our school is affiliated with Bartend.com a première hospitality job referral service which is personalized to accommodate all of our Alumnis.

Book your class today!

Call us at (800)561-1781 or Click Below to Enroll Now

We offer 3 options to fit your busy schedule:

Day classes:

1 Week Intensive Course -Monday to Friday

(11am – 6pm)

Evening classes:

2 Week Course – Monday to Thursday

(6 – 10pm)

Weekend classes:

2 Consecutive weekends – Saturday and Sunday

(11am– 7pm)

Master School of Bartending Course Descriptions

Master School of Bartending Courses in Montreal and Quebec City

Our Master School of Bartending Staff

Enroll Bartending Courses- Quebec

Étape 1 sur 3

Sélectionnez les Cours

Choisissez un ou plusieurs cours

Cours International de Maître Barman en Après-Midi- Niveau I & II ($368)
Sélectionnez une Date de Cours :

Autre Produits

Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel ($34.79)
Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel Le Guide d’Expert : Cocktail et Shooters Absolut® Vodka Edition ($17.40)
Frais Supplémentaires $0
Taxes $0
Grand Total $0

*Vous pouvez choisir de faire un dépôt de 50 $ au lieu d’un paiement complet à la caisse.

SELECT YOUR DESIRED LOCATION TO ENROLL

 

Montréal

Montreal Skyline at night.

Our Montreal bartending school location is conveniently located on St Andre Street South of the Ontario corner (Berri- UQAM Metro is the closest Metro stop) This is perfect for students or anyone else who wants easy access without having to worry about parking.

 

Québec

Quebec Skyline at night.

Our Quebec bartending school location is located at 737, côte d’Abraham, Québec. Situated just out side Old Quebec City, this location is great for those aspiring to become bartenders in one of Canada’s most historic cities.

Enroll Bartending Courses – Montreal

Étape 1 sur 3

Sélectionnez les Cours

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Cours International de Maître Barman en Journée - Niveau I & II ($398)
Sélectionnez une Date de Cours :
Cours International de Maître Barman en Après-Midi- Niveau I & II ($398)
Sélectionnez une Date de Cours :
Cours International de Maître Barman en Weekend- Niveau I & II ($398)
Sélectionnez une Date de Cours :
Cours de Service de Table en Soirée ($198)
Sélectionnez une Date de Cours :

Autre Produits

Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel ($34.79)
Professional Bar Kit Kit de Bar Professionnel Le Guide d’Expert : Cocktail et Shooters Absolut® Vodka Edition ($17.40)
Frais Supplémentaires $0
Taxes $0
Grand Total $0

*Vous pouvez choisir de faire un dépôt de 50 $ au lieu d’un paiement complet à la caisse.

École des Maîtres – EDM Barman du Canada 1981

 
TOUS NOS COURS SONT ENTIÈREMENT BILINQUES.

Nous sommes désolés pour la gêne.

Nous sommes en maintenance et dans l’immédiat veuillez contacter Bartenders.ca,
Patrick à:

(514)849-2828
(800)561-1781
L’équipe de Bartenders.ca

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Master School of Bartending Course Schedules

Montreal Bartending Courses

COURS DE JOUR

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
01/05/2017 - 05/05/2017 (11:00 AM-06:00 PM)


COURS DE SOIRÉE

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
27/03/2017 - 06/04/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
17/04/2017 - 27/04/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
08/05/2017 - 18/05/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
29/05/2017 - 08/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)
19/06/2017 - 29/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)

Cours de Service de Table ($198)
23/06/2017 - 30/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)


COURS DE WEEKEND

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($398)
22/04/2017 - 30/04/2017 (11:00 AM-07:00 PM)
13/05/2017 - 21/05/2017 (11:00 AM-07:00 PM)
03/06/2017 - 11/06/2017 (11:00 AM-07:00 PM)


Quebec Bartending Courses

COURS DE SOIRÉE

Cours International de Maître Barman - Niveau I & II ($368)
29/05/2017 - 08/06/2017 (06:00 PM-10:00 PM)


Throughout the year we offer the following courses:

International Master Bartending Course- Level I & II ($398)
Accelerated Bartending Course-Level I ($298)
Master Wine Connoisseur ($198)
Table Service Course ($198)
Flair Master- Level I & II ($298)

*If you are interested in a course that is not on the schedule please contact us.

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Bar Photos of the Master School of Bartending Students.

The best bar photos of our bartenders students in Montreal and Quebec City

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International Master Bartending Course – Level I & II

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International Master Bartending Course – Level I & II (30hrs)

Master Bartending Course Level I & II                                                

Founded in 1981, Bartend.ca – The Master School of Bartending considers itself the première school in the hospitality (bartending/ table service) industry in Canada. With our International Master Bartending Level I & II you will well be on your way to becoming an elite trained professional bartender.

Our instructors are second to none seasoned professionals in the hospitality industry, with professional experience ranging from managing finest clubs to directing première hotels in the Country.

Students will be learning the art of preparing and serving the cocktails. Lastly and most important students will be savouring all cocktails. Hence, allowing them to evaluate the quality of the preparations and allow them to remember the drink by taste. Patrons more than ever ask bartenders and their staff to recommend cocktails, having a professional opinion on varieties of cocktails allows to offer pertinent recommendations and develop a rapport with the patron. Cocktails are prepared with genuine alcohol. The aim of bartend.ca – MSB is for our graduates to master the art of preparing and serving cocktails, shooters, mixed/exotic drinks, champagnes, wines and beers.

The Level II will include the preparation of café flambés, a vast variety of exotic shooters and cocktails.

Café Flambés :

Café Flambés : Spanish , Brazilian , Irish and Italian coffees and more.

Techniques for Flambé alcohols: Both the Geridon service and Flambee service in the cognac ballon snifter glass.

Shooters:

Fancy Shooters: Flambee Russian Roulette, layered shooters with spoon or professional without the spoon such as the B 52.

Direct shooter: Bloody Brain and Snake bite.

Presentation Shooters: Uppercut (shooter glass within an old fashioned glass)

Chilled Shooters : Chocolate chip

Cocktails Level 2 :

Presentation Champagne cocktails : Kir Royal, Mimosa

Direct cocktails : Sex on the beach, Tequila Sunrise, Blue Lagoon, Long Island ice tea , Melon Ball and Fuzzy Navel.

Shaken or blender : Pina Colada

Shaken : Grasshopper

Important at Bartend.ca is the fact that the cocktails that are reviewed are ones that you will be asked to prepare in establishments ranging from the finest hotels, restaurants, night clubs, private clubs , cruise lines and so on. We will not burden you with recipes and preparation standards that you will not be asked in any professional establishments.

At the conclusion of the International Master Bartending Level I & II you will be well versed with the professional hospitality industry work ethics, requirements and fundamentals of the trade.

Bartending is a hands on profession, which at MSB is taught in a real bar environment with the use of real alcohol. The repetitive practice of mixing and serving enables students at MSB to reach a level of confidence required to obtain employment in the hospitality industry.

This 30 hour course is offered at our schools in Montreal, Ottawa/Hull and Quebec City.

Bartending Course Outline:

Objective

The primary objective is for our graduates to reach the finest level of confidence required to obtain employment in the hospitality industry.

Principal Course Topics

Professional work ethics.
The bar « business » – Selling techniques, cash registers, liquor control systems, liquor inventory, payment receipts, privacy, alcohol awareness, discretion and many more important topics are well covered here.
The five Main Spirits. The Teqilas, Vodkas, Whiskeys, Rums and Gins. We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.
The main fine Liquors. We will be discussing their origins, history, distillation process, ingredients, varieties, qualities, popularities, cost variations and staple recipes.
Proper Glassware used in recipes – classic cocktails, exotic cocktails, basic shooters, exotic shooters, wines, champagnes, café flambés, aperitifs and digestifs.
Non-alcoholic ingredients and mixes used.
Juices , varieties and recommended such as Lassonde juices.
Condiments, Spices and Herbs
Garnishing (varieties of fruits and vegetables)
Decorations (pics, parasols, straws, stir sticks and so on)
Professional Apparatus and equipment used.- preparing methods (shaken, stirred, layered, direct, rocks and so on)
Bar set ups – speed racks, positioning of main Spirits, Liquors, mixes, juices, ice, glassware, garnishings, condiments and decorations.
The fun part: Mixing and savouring of various cocktails using real alcohol under the strict supervision of our bar chefs. Cocktails ranging from classic shaken, stirred and direct most requested varieties to the most frequently requested « fancy » cocktails. We move on the most favored aperitifs and digestifs then carry into the café flambés.Serving and brief on both wines and Champagnes. Different qualities and regions of red, rosés and whites of selected wines/champagnes. Wine/Champagne selling techniques. Proper techniques in serving and opening of champagnes and wine. Finally, the most loved Shooters and we end with the most exciting and sought after exotic Shooters.
Our International Master Bartending Level I & II has been evolving since Founded in 1981. We are continuously on radar to meticulously and carefully filter recipes and methods so we may concentrate on teaching you the methods and recipes and that are most currently sought after.

Students are evaluated on there preparation and serving talents.

Student are also required to complete a written exam testing there knowledge of theory briefs, recipes, glassware and more.

The hospitality industry is most busy industry with marvelous employment opportunities as careers or part time supplemental income. You will be well versed to different work environments and the expectations of employers.

You’ll obtain a CERTIFICATE upon successful completion of your course, which is recommended by the hospitality industry and by Bartending.com as the Best Bartending School in Canada. The Master School of Bartending is also recognized by Professional Training Quebec & Employment Quebec.

The Bartend.ca – Master School of Bartending MSB courses are Tax Deductible and our school is affiliated with a very successful job referral service which is personalized to accommodate all of our students needs.



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About us
Founded in 1981, the Master School of Bartending is the premiere bartender, flairtender and 5 star table service school in Canada.

We have successfully placed our graduates in the finest restaurants, bars, hotels, nightclubs and cruiseships. Get Master certified at the prestigious Master School of Bartending. Read our thousands of positive testimonials of gainfully employed graduates in the hospitality industry.

Two locations – Downtown Montreal and Quebec City.

The bilingual courses offered by the Master School of Bartending are recognized by Employment Quebec.

Most employers now require that new bartenders and table servers be graduates of The Master School of Bartending.

So, if you are ready to line yourself a job in the industry that promises a bright and lifelong career coupled with a most interesting nightlife – call our course coordinators, that are ready to offer you all the best rebates to get you Master certified at the prestigious leading hospitality school in the nation.

OHANNESSIAN, Patrick

Locations of the Master School of Bartending in Montreal and Quebec City

We are pleased to offer two equally excellent locations for you to learn the art of bartending. Whether you want to serve drinks & pour shots downtown Montreal, or sling pints in Quebec City, we’ve got a location for you.

Montréal (Head Office)

Bartenders.ca – MSB Canada
1750 St-André Street, 3rd floor Montréal, QC H2L 3T8
(Berri- UQAM Metro) exit Place Dupuis.
To the right at the traffic light. St Andre, cross and head north to 1750.
Tel: (514) 849-2828
Tel: (800)561-1781
Fax: (514) 844-1790
Email us at: info@bartenders.ca

Quebec

737, côte d’Abraham
Québec
Québec G1R 1A2
Tel: (418) 529-5333
Tel: (800)561-1781
Fax: (514) 844-1790
Email us at: info@bartenders.ca

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About The Master School of Bartending in Montreal and Quebec City

The Master School of Bartending was founded in 1981, we are proud to be the premiere bartender, flairtender and 5 star table service school throughout Canada.

We have successfully placed our graduates in the finest restaurants, bars, hotels, nightclubs and cruiseships around.

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We offer our courses in two different locations: Downtown Montreal and Quebec City.

The bilingual courses offered by the Master School of Bartending are recognized by Employment Quebec.

*It’s important to note;
Most employers now require that new bartenders and table servers be graduates of The Master School of Bartending.

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